fbpx
 

8. SUPPLY CHAIN SUMMIT - Zagreb

FUTURE 4.0
Inovacije i nove tehnologije u logistici i SCM-u

O KONFERENCIJI

Svjesni smo da je snaga lanca jednaka snazi najslabije karike, isto je i s lancem opskrbe. Pitanje koje si trebate postaviti je „Znamo li koja je karika u našem opskrbnom lancu najslabija i kako je ojačati…?“

LOKACIJA

Hotel Antunović,
Zagrebačka avenija 100a,
10000 Zagreb

DATUM

16.5.2019.

ORGANIZATORI

Logiko
InStore magazin


ZAŠTO SUDJELOVATI?

SUPPLY CHAIN SUMMIT

  • Kvalitetnije i efikasnije odlučivanje i rješavanje problema
  • Smanjenje troškova kroz optimizaciju procesa
  • Brže i efikasnije plasiranje proizvoda na tržište
  • Bolji cash-flow kroz pametno upravljanje asortimanom, naručivanjem i zalihama
  • Bolja produktivnost nabave, proizvodnje i logistike
  • Pomaganje dobrotvornih institucija


KOME JE KONFERENCIJA NAMIJENJENA?

SUPPLY CHAIN SUMMIT

• Poduzetnicima
• Predsjednicima kompanija
• Generalnim direktorima
• Direktorima zemalja i regija
• Direktorima/rukovoditeljima opskrbnih lanaca, logistike i
distribucije
• Direktorima i voditeljima nabave i operacija
• Svim profesionalcima u logistici koji žele poboljšati
efikasnost svojih logističkih procesa


GOVORNICI

PROGRAM

8. Supply Chain Summit

Registracija sudionika:9.00-10h
Službeni program:10-16h

Programom su predviđene dvije pauze za kavu i pauza za ručak

Forecasting and Supply Chain – kako predvidjeti nepredvidivo?


Vuk Vuković, osnivač i CEO, Oraclum Intelligence Systems Ltd.

Čovjek koji je predvidio nepredvidivo – pobjedu Donalda Trumpa na američkim predsjedničkim izborima i Brexit koristeći blagodati modernog vremena poput snage društvenih mreža, “big data” i strojnog učenja, na ovogodišnjem Supply Chain Summitu govorit će o tome kako pogledati u budućnost.


Inovacije u logistici i SCM-u – Inovacije su valuta budućnosti


Emir Džanić, Open Innovation Manager i Organisational Culture Strategist, Cambridge Innovative System Solutions Ltd.

Inovacije su valuta budućnosti. Promjene su danas toliko brze da je evolucija nemoćna tako da se napredovati može samo kroz kvantne skokove. Ovakvi skokovi su mogući kroz inovacije. Ljudska je kreativnost neograničena. Stoga ni supply chain management ne može bez njih.


Strateško upravljanje distribucijom – kako modelirati scenarije u distribuciji i donijeti dobre odluke?


Ronan McDonnell, Vlasnik, The Logistic Consultants

Bilo da upravljate voznim parkom ili ste outsourcali distribuciju, trebate redovito nadzirati operacije kako bi se osiguralo da su troškovno učinkovite i pružaju potrebnu razinu usluge. Usvajanje sustavnog pristupa optimizaciji poslovanja može poboljšati pružanje usluga korisnicima i povećati konkurentnost. Predstavljamo robustan i učinkovit pristup optimizaciji distribucije i mreža koristeći alate za optimizaciju distribucije kao strateški čimbenik.


VMI – Vendor Managed Inventory


Alexey Tikhonov, Supply Chain Manager, Nestle Adriatic

U tradicionalnom pogledu upravljanja zalihama kupac dostavlja narudžbu dobavljaču na osnovi koje dobavljač isporučuje robu. Iako se logika ovog načina upravljanja čini očita, neučinkovitost ovog postupka je značajna jer narudžbenica je samo vrh ledenog brijega informacija koje ostaju skrivene ispod površine vode. Inovativni model upravljanja zalihama VMI-a nam otkriva što se skriva ispod površine.


Inovacije u smart urban delivery


Jakov Jakovljević, Cluster Manager Adriatic, DPD

Više od 74% europske populacije živi u gradu. Kako svakim danom dostavljamo pakete sve većem broju ljudi, moramo biti svjesni našeg utjecaja na urbane populacije i zajednice te ponuditi rješenja koja će poboljšati kvalitetnu njihovog načina življenja. Pametna urbana dostava usmjerena je na pronalaženje načina za poboljšanje kvalitete urbanog života te na to da krajnjim kupcima nudimo dodatnu vrijednost, pritom pomažući u smanjenju gužvi i reduciranju polucije na lokalnoj razini.


Robots cure understaffing


Milan Račić, B.A. (Hons.), LL.B., LL.M., Glavni direktor za rast, Gideon Brothers

Kritičan nedostatak radne snage u logistici i proizvodnji jedan je od najčešće spominjanih rizika poslovanja, i to ne samo u razvijenim zemljama, nego i u Hrvatskoj i zemljama regije. Kao odgovor na ove izazove, transformacija poslovnih procesa u skladu s četvrtom industrijskom revolucijom – Industrijom 4.0 – presudna je za očuvanje konkurentnosti. Autonomni mobilni roboti predviđeni za siguran rad među ljudima jedno su od rješenja koja ulaze u široku upotrebu u logistici i industriji, pri čemu podaci o prodaji i prognoze vodećih analitičkih kuća pokazuju da smo dosegli prijelomni trenutak.


Primjena umjetne inteligencije u unaprjeđenju lanca opskrbe


Ante Laušić, član uprave, Megatrend poslovna rješenja d.o.o.

U današnjem svijetu svi smo svjesni kakav utjecaj tehnologija (i podatci) imaju na naš svakodnevni život, ali i na poslovanje kompanija. U posljednjih nekoliko godina veliku pozornost privukle su tehnologije iz domene umjetne inteligencije. Pojmovi kao što su strojno učenje (machine learning), duboko učenje (deep learning) ili podatkovna znanost (data science) dominiraju u poslovno-tehnološkim razgovorima kada se govori o tehnologijama koje imaju najveći potencijal za razvoj i transformaciju poslovanja, a upravo je supply chain i jedno od zanimljivijih područja za primjenu tih tehnologija. Tvrtke koje prve počnu primjenjivati umjetnu inteligenciju u svojem poslovanju mogu očekivati da će ostvariti značajne prednosti u odnosu na konkurente.


Kako financirati optimizaciju vašeg lanca opskrbe


Višnja Mrakovčić Supek, Principal Manager, Advice for Small Businesses, Croatia, SME Finance and Development, EBRD

Praćenje učinkovitosti savjetodavnih projekata u okviru programa pokazuje da je 80% klijenata koji su implementirali savjetodavni projekt u suradnji s programom EBRD-a povećalo prihode, 60% ih je povećalo broj zaposlenika i produktivnost, a 56% ima bolje izvozne rezultate.

ORGANIZATORI

8. Supply Chain Summita

Osnivač tvrtke Logiko, Antonio Zrilić, od 2007. godine radi s poduzetnicima i vlasnicima kompanija, izvršnim menadžerima i profesionalcima kako bi im pomogao u profitabilnom rastu, povećanju produktivnosti i unaprjeđenju cash-flowa kroz savjetovanje, edukaciju i coaching. Proveo je više uspješnih domaćih i međunarodnih projekata vezanih uz povećanje kapaciteta, optimizaciju procesa i smanjenja troškova (Irska, Hrvatska, Slovenija, Srbija, Makedonija, BIH). Ima dugogodišnje iskustvo i certificirani je trener na području razvoja menadžmenta u području Supply Chain Managementa (logistika, proizvodnja i nabava). Autor je brojnih članaka, knjiga i softverskih aplikacija o Supply Chain Managementu. Ako trebate riješiti neki kompleksan problem u Supply Chain Managementu, Logiko Consulting je prava adresa. Usluge koje pruža Logiko kroz poslovno savjetovanje i optimizaciju procesa su konkretne i praktične. Nije dovoljno donijeti strategiju kao što je povećanje profitabilnosti i rasta te unaprjeđenje cash-flowa i efikasnosti poslovanja. Potrebno je dizajnirati i implementirati projekte kojima će ta strategija biti realizirana.


Regionalna izdavačka kuća Miremaks osnovana je 2011. godine s uredima u Zagrebu, Beogradu, Ljubljani, Zagrebu, Sarajevu i Skoplju. Osnovni portfolio kompanije čine tiskana B2B izdanja u sektorima robe široke potrošnje i ugostiteljstva. InStore magazin jedini je regionalni mjesečnik specijaliziran za robu široke potrošnje, a pokriva cjelokupnu industriju od proizvođača, do distributera i trgovaca. InHoreca magazin posvećen je ugostiteljima, a donosi najvažnije informacije o poslovanju HoReCa kanala distribucije u Hrvatskoj i regiji. Naši stručni Vodiči specijalizirana su izdanja koja izlaze uz InStore magazin, a ovisno o aktualnostima u sektoru obrađujemo zasebna područja poslovanja. Istaknuli bismo Vodič kroz hrvatsku maloprodaju, a s ponosnom najavljujemo i posebno izdanje posvećeno najboljim proizvodima na FMCG tržištu u Hrvatskoj pod nazivom MUST HAVE FMCG BRANDS 2019. Ujedno organiziramo konferencije specijalizirane za sektor robe široke potrošnje među kojima bismo istaknuli FMCG Summit, FMCG Marketing Summit i Supply Chain Summit. Naše konferencije mjesto su okupljanja velikog broja trgovaca, proizvođača, distributera, malih OPG-ova, managera i upravitelja uspješnih hrvatskih tvrtki.

counter-back-zg
zg-1-site
zg-2-site

KAKO DO NAS?

Hotel Antunović,
Zagrebačka avenija 100a,
10000 Zagreb

PRIJAVA

KONTAKT

Na raspolaganju smo za sva Vaša pitanja.

Sponzorski paketi i kotizacije:

Boris Štembal

Tel: :+385 91 2345 803

@: boris@b2bmedia.org

 

Sponzorski paketi i kotizacije:

Aljoša Parotat

Tel: +385 91 477 72 10

@: aljosa@b2bmedia.org

 

Sponzorski paketi i kotizacije:

Antonia Bošnjak

Tel: +385 99 6122 310

@: antonia@b2bmedia.org

 

Informacije o programu:

Barbara Božić

Tel: +385 99 763 5761

@: barbara@b2bmedia.org


Jelena Domović

Tel: +385 95 551 21 34

@: jelena@b2bmedia.org