fbpx
 

SUPPLY CHAIN SUMMIT - Zagreb

LOGISTICS IS COMING HOME
Inovacije i nove tehnologije u logistici i SCM-u

O KONFERENCIJI

Svjesni smo da je snaga lanca jednaka snazi najslabije karike, isto je i s lancem opskrbe. Pitanje koje si trebate postaviti je „Znamo li koja je karika u našem opskrbnom lancu najslabija i kako je ojačati…?“

LOKACIJA

Hotel Antunović,
Zagrebačka avenija 100a,
10000 Zagreb

DATUM

11.11.2020.

ORGANIZATORI

Logiko
InStore magazin


ZAŠTO SUDJELOVATI?

SUPPLY CHAIN SUMMIT

  • Kvalitetnije i efikasnije odlučivanje i rješavanje problema
  • Smanjenje troškova kroz optimizaciju procesa
  • Brže i efikasnije plasiranje proizvoda na tržište
  • Bolji cash-flow kroz pametno upravljanje asortimanom, naručivanjem i zalihama
  • Bolja produktivnost nabave, proizvodnje i logistike
  • Pomaganje dobrotvornih institucija


KOME JE KONFERENCIJA NAMIJENJENA?

SUPPLY CHAIN SUMMIT

• Poduzetnicima
• Predsjednicima kompanija
• Generalnim direktorima
• Direktorima zemalja i regija
• Direktorima/rukovoditeljima opskrbnih lanaca,
logistike i distribucije
• Direktorima i voditeljima nabave i operacija
• Svim profesionalcima u logistici koji žele poboljšati
efikasnost svojih logističkih procesa


GOVORNICI

PROGRAM

9. Supply Chain Summit

Registracija sudionika: 9-10h
Službeni program: 10-16h

Programom su predviđene dvije pauze za kavu i pauza za ručak

[10:00 – 10:05] Pozdrav organizatora


[10:05 – 10:30] Hibrindni lanci opskrbe -krvna slika vaše logistike


Antonio Zrilić, CEO i vlasnik, Logiko d.o.o.


S obzirom na sve specifičnije zahtjeve tržišta i kupaca potrebno je spajati nespojivo i u toj alkemiji formacija treba formirati takozvane hibridne lance opskrbe ili hibridne formacije. To su formacije gdje pojedine firme imaju različite strategije za različite klijente (na potražnoj strani) ili za različite grupe roba ili dobavljača (na strani nabave).Koja formacija hibridnog lanca opskrbe odgovara vašim operacijama?


[10:30 – 10:50] TBD


[10:50 – 11:10] Prednosti uvoznog carinjenja Postupkom 42 


Matjaž Barut/Helena Gromer, RCM


[11:10 – 11:40] Pauza za kavu 


[11:40 – 12:00] TBD


[12:00 – 12:20] Supply chain management, prilike i izazovi u dobi digitalizacije i omnichannel strategija; pogled konzultanta/CEO-a


Dragan Munjiza, CEO Lonia, su-osnivač Adriatic Temporary Management udruge


U logistički kompleksnoj zemlji kao što je Hrvatska supply chain management je „tipping point“ koji razlikuje uspješnu operacionalizaciju strategije i optimalnu primjenu taktike još od „pred-digitalnog“ doba! Danas kada sve tvrtke razumiju važnost digitalizacije i BI alata, a kanali prodaje i distribucije se „miješaju“ i združuju kako uspostaviti uspješnu on-line prodaju i? Kako ispravno čitati desetke izvješća koji su dostupna svakoga dana? Da li su maloprodaje hrane prvenstveno logističke operacije disperzirane na stotine mjesta, posebice u vršnim, sezonskim opterećenjima? Kako prevladati današnje izazove manjka trgovaca, vozača, skladištara?Suradnja Glova i Lonie-think globally, act locally!


[12:20 – 12:45] Utjecaj logistike na internet trgovinu (i obrnuto)


Suzana Rumbak Baretić, Customer Fulfilment Manager, Ikea Hrvatska


Zamisao prezentacije je da se na primjeru tranzicije iz tradicionalne cash&carry trgovine u trgovinu koja podupire sve kanale prodaje, pruži uvid u problematiku prilagodbe logističkih procesa novim trendovima na tržištu, a isto tako – da se naglasi ključna uloga logistike u razvoju novih načina rada. U IKEA robnoj kući trenutni udio e-trgovine je 20%. Prije 4 godine ovaj kanal prodaja nije postojao. Svi logistički procesu su u međuvremenu evaluirani i prilagođivani nekoliko puta, a taj proces je danas naglašeniji nego ikada prije.


[12:45 – 14:15] Ručak 


[14:15 – 14:35] Igrom do efikasnosti u logistici i proizvodnji


Emir Džanić, Open Innovation Manager Organisational Culture Strategist, Cambridge Innovative System Solutions Ltd.


Gamifikacija, ako se pravilno primijeni, nadilazi programe nagrađivanja jer unosi ne samo mehanizme transakcije već i emocionalne motivacije u bilo koju skupinu dionika relevantnih za poslovne procese. Stoga se može koristiti za povećanje performansi proizvodnih, logističkih i prodajnih timova kao i za povećanje njihove lojalnosti. O tome kako dizajnirati igru na poslu govoriti će dr. Emir Džanić i objasniti ovaj jedinstven pristup.


[14:35 – 15:00] Fleet management – Upravljanje troškovima voznog parka 


Darko Dobrić, Managing director, AGATHON Tuche


Upravljanje voznim parkom je jedan od najzapostavljenijih sektora poslovanja (ukoliko prijevoz nije osnovna djelatnost) jer je najčešća premisa da nije to neka previše relevantna aktivnost unutar tvrtke – pa na kraju krajeva, što je uopće tu zahtjevno? Kontaktiramo prijatelja ili kuma koji prodaje vozila i sigurno dobijemo najbolju ponudu za vozila – zar ne? E, pa nije baš tako.


[15:00 – 15:20] Pauza za kavu 


[15:20 – 15:45] I roboti voze viličare, zar ne?


Damjan Miklić, direktor, RoMb Technologies


Automatski vođena vozila (AGV) već su desetljećima prisutna u logističkim procesima. Predavanje će predstaviti ključne elemente modernih sustava autonomne navigacije i načine na koje mogu doprinijeti rješavanju aktualnih problema u intralogistici: nedostatka radne snage, povećanja produktivnosti i bolje sljedivosti.


[15:45 – 16:15] Strategy formulation means getting back to basics


Patrick Daly, Founder & Consultant, alba Logistics


GALERIJA 2019.

ORGANIZATORI

9. Supply Chain Summita

Osnivač tvrtke Logiko, Antonio Zrilić, od 2007. godine radi s poduzetnicima i vlasnicima kompanija, izvršnim menadžerima i profesionalcima kako bi im pomogao u profitabilnom rastu, povećanju produktivnosti i unaprjeđenju cash-flowa kroz savjetovanje, edukaciju i coaching. Proveo je više uspješnih domaćih i međunarodnih projekata vezanih uz povećanje kapaciteta, optimizaciju procesa i smanjenja troškova (Irska, Hrvatska, Slovenija, Srbija, Makedonija, BIH). Ima dugogodišnje iskustvo i certificirani je trener na području razvoja menadžmenta u području Supply Chain Managementa (logistika, proizvodnja i nabava). Autor je brojnih članaka, knjiga i softverskih aplikacija o Supply Chain Managementu. Ako trebate riješiti neki kompleksan problem u Supply Chain Managementu, Logiko Consulting je prava adresa. Usluge koje pruža Logiko kroz poslovno savjetovanje i optimizaciju procesa su konkretne i praktične. Nije dovoljno donijeti strategiju kao što je povećanje profitabilnosti i rasta te unaprjeđenje cash-flowa i efikasnosti poslovanja. Potrebno je dizajnirati i implementirati projekte kojima će ta strategija biti realizirana.


Regionalna izdavačka kuća Miremaks osnovana je 2011. godine s uredima u Zagrebu, Beogradu, Ljubljani, Zagrebu, Sarajevu i Skoplju. Osnovni portfolio kompanije čine tiskana B2B izdanja u sektorima robe široke potrošnje i ugostiteljstva. InStore magazin jedini je regionalni mjesečnik specijaliziran za robu široke potrošnje, a pokriva cjelokupnu industriju od proizvođača, do distributera i trgovaca. InHoreca magazin posvećen je ugostiteljima, a donosi najvažnije informacije o poslovanju HoReCa kanala distribucije u Hrvatskoj i regiji. Naši stručni Vodiči specijalizirana su izdanja koja izlaze uz InStore magazin, a ovisno o aktualnostima u sektoru obrađujemo zasebna područja poslovanja. Istaknuli bismo Vodič kroz hrvatsku maloprodaju, a s ponosnom najavljujemo i posebno izdanje posvećeno najboljim proizvodima na FMCG tržištu u Hrvatskoj pod nazivom MUST HAVE FMCG BRANDS 2019. Ujedno organiziramo konferencije specijalizirane za sektor robe široke potrošnje među kojima bismo istaknuli FMCG Summit, FMCG Marketing Summit i Supply Chain Summit. Naše konferencije mjesto su okupljanja velikog broja trgovaca, proizvođača, distributera, malih OPG-ova, managera i upravitelja uspješnih hrvatskih tvrtki.

PRIJAVA

KONTAKT

Na raspolaganju smo za sva Vaša pitanja.

Sponzorski paketi i kotizacije:

Aljoša Parotat

Tel: +385 91 477 72 10

@: aljosa@b2bmedia.org

 

Sponzorski paketi i kotizacije:

Antonia Bošnjak

Tel: +385 99 6122 310

@: antonia@b2bmedia.org

 

Informacije o programu:

Barbara Božić

Tel: +385 99 763 5761

@: barbara@b2bmedia.org

 

Informacije o programu:

Jelena Domović

Tel: +385 95 551 21 34

@: jelena@b2bmedia.org