fbpx
 

SUPPLY CHAIN SUMMIT - Zagreb

LOGISTICS IS COMING HOME
Inovacije i nove tehnologije u logistici i SCM-u

O KONFERENCIJI

Svjesni smo da je snaga lanca jednaka snazi najslabije karike, isto je i s lancem opskrbe. Pitanje koje si trebate postaviti je „Znamo li koja je karika u našem opskrbnom lancu najslabija i kako je ojačati…?“

LOKACIJA
Online

DATUM

08.06.2021.

ORGANIZATORI

Logiko
InStore magazin


ZAŠTO SUDJELOVATI?

SUPPLY CHAIN SUMMIT

  • Kvalitetnije i efikasnije odlučivanje i rješavanje problema
  • Smanjenje troškova kroz optimizaciju procesa
  • Brže i efikasnije plasiranje proizvoda na tržište
  • Bolji cash-flow kroz pametno upravljanje asortimanom, naručivanjem i zalihama
  • Bolja produktivnost nabave, proizvodnje i logistike
  • Pomaganje dobrotvornih institucija


KOME JE KONFERENCIJA NAMIJENJENA?

SUPPLY CHAIN SUMMIT

• Poduzetnicima
• Predsjednicima kompanija
• Generalnim direktorima
• Direktorima zemalja i regija
• Direktorima/rukovoditeljima opskrbnih lanaca,
logistike i distribucije
• Direktorima i voditeljima nabave i operacija
• Svim profesionalcima u logistici koji žele poboljšati
efikasnost svojih logističkih procesa


SPONZORI

GOVORNICI

PROGRAM

9. Supply Chain Summit

Službeni program: 10-15h

Programom su predviđene dvije pauze za kavu i pauza za ručak

[10:00 – 10:05] Pozdrav organizatora


[10:05 – 10:30] SEDAM STRATEGIJA ZA SEDAM MORA – Strategije za smanjenje troškova prekooceanskog transporta


Antonio Zrilić, osnivač i CEO, Logiko d.o.o.


Da li je to novi „naftni šok“ ovaj puta u prekooceanskom transportu, koliko će trajati i kakve su posljedice? Čuveni “Amazon efekt” sada je pogodio i logističku industriju i pitanje je da li će prijevoznici „pojesti“ špeditere. Da li su mali uvoznici prepušteni sami sebi i kako nastupiti i pregovarati sa monopolističkim brodarima?


[10:30 – 10:50] Supply chain management, prilike i izazovi u dobi digitalizacije i omnichannel strategija; pogled konzultanta/CEO-a


Dragan Munjiza, CEO Lonia, su-osnivač Adriatic Temporary Management udruge


U logistički kompleksnoj zemlji kao što je Hrvatska supply chain management je „tipping point“ koji razlikuje uspješnu operacionalizaciju strategije i optimalnu primjenu taktike još od „pred-digitalnog“ doba! Danas kada sve tvrtke razumiju važnost digitalizacije i BI alata, a kanali prodaje i distribucije se „miješaju“ i združuju kako uspostaviti uspješnu on-line prodaju i? Kako ispravno čitati desetke izvješća koji su dostupna svakoga dana? Da li su maloprodaje hrane prvenstveno logističke operacije disperzirane na stotine mjesta, posebice u vršnim, sezonskim opterećenjima? Kako prevladati današnje izazove manjka trgovaca, vozača, skladištara?Suradnja Glova i Lonie-think globally, act locally!


[10:50 – 11:10] Utjecaj logistike na internet trgovinu (i obrnuto) 


Suzana Rumbak Baretić, Customer Fulfilment Manager, Ikea Hrvatska


Zamisao prezentacije je da se na primjeru tranzicije iz tradicionalne cash&carry trgovine u trgovinu koja podupire sve kanale prodaje, pruži uvid u problematiku prilagodbe logističkih procesa novim trendovima na tržištu, a isto tako – da se naglasi ključna uloga logistike u razvoju novih načina rada. U IKEA robnoj kući trenutni udio e-trgovine je 20%. Prije 4 godine ovaj kanal prodaja nije postojao. Svi logistički procesu su u međuvremenu evaluirani i prilagođivani nekoliko puta, a taj proces je danas naglašeniji nego ikada prije.


[11:10 – 11:40] Pauza za kavu 


[11:40 – 12:00] I roboti voze viličare, zar ne?


Mirko Kokot, R&D Engineer, RoMb Technologies, RoMb Technologies


Automatski vođena vozila (AGV) već su desetljećima prisutna u logističkim procesima. Predavanje će predstaviti ključne elemente modernih sustava autonomne navigacije i načine na koje mogu doprinijeti rješavanju aktualnih problema u intralogistici: nedostatka radne snage, povećanja produktivnosti i bolje sljedivosti.


[12:00 – 12:20] KAKO PREMOSTITI DISRUPCIJE U OPSKRBI? – Supply Chain alati za upravljanje nestašicom materijala i povećanjem cijena


Patrick Daly, Founder & Consultant, alba Logistics

Budućnost se ne može predvidjeti, ali ipak moramo planirati budućnost našeg poslovanja. Iako ne znamo što će se dogoditi, znamo da danas možemo izgraditi otpornost kako bismo spriječili ili ublažili neželjene učinke budućih štetnih događaja. Što vodeće tvrtke danas rade kako bi osigurale opstanak i napredak u budućnosti? U ovoj će prezentaciji podijeliti ono što neke od najsretnijih organizacija, velikih i malih, danas rade kako bi prevladale prekid lanca opskrbe.


[12:20 – 12:35] IKEA Zagreb: kapaciteti bez limita


Vladimir Matanović, Menadžer za protok robe, IKEA Hrvatska


Robna kuća IKEA Zagreb, otvorena u kolovozu 2014. godine, jedina je jedinica za isporuku narudžbi za cijelu Hrvatsku. S obzirom na porast udjela narudžbi u ukupnoj prodaji, tvrtka IKEA Hrvatska prepoznala je potrebu za dodatnim ulaganjem kako bi se povećali kapaciteti prikupljanja i pakiranja narudžbi. Rješenje je pronađeno u sustavu utemeljenom na automatizaciji, koje omogućuje optimizaciju radnog prostora te skraćuje vrijeme potrebno od narudžbe kupca do krajnje isporuke. Više o prednostima Robotiziranog sustava za prikupljanje narudžbi, kao i izazovima tijekom implementacije, bit će predstavljeno tijekom predavanja.


[12:35 – 13:35] Pauza za ručak


[13:35 – 13:55] Poslovno planiranje u opskrbnom lancu – od samog početka do kraja, uspješni primjeri i prakse


Dragan Cikić, Senior Sales Manager Digital Supply Chain & IoT for Eastern Europe SAP/ Gregor Lončar, Customer Solution Advisor – Digital Supply Chain for Eastern Europe SAP


[13:55 – 14:15] Internet of things in Supply Chain Management 


Zoran Đurđević, OMNIZON network – regional manager, Kala Consulting


Industrija 4.0 zasniva se na digitalnim informacijama, strojnom učenju i umjetnoj inteligenciji te automatizaciji procesa i robotici. Možda se pitate što je tu novo u odnosu na Industriju 3.0? Jer i prije su postojali roboti, automatizacija, senzori, ERP softver itd. Razliku čine prije svega velika količina netruktuiranih podataka „big data“ za čije su prikupljanje u velikoj mjeri zaduženi Internet of Things – IoT.


[14:15 – 14:35] Digitalizacija u logistici i lancu dopune – važnost standarda


Božidar Bajsič, Direktor operacija, Editel Adria d.o.o.


Bez obzira koliko danas pričali o suvremenim tehnologijama ala Digital transformation, AI, IOT, Blockchain, Quantum computing, 5G, Cloud BI, BIG data, Neural networks .. uvijek se sve svodi na par osnovnih stvari. A to su dogovori među partnerima ili među tržištima kako ćemo svu ovu tehnologiju koristiti ,tj. na kojem jeziku mi to pričamo. I da li znamo o čemu pričamo? Jer često se dešava da svi znamo teoretski puno, ali u praksi važi jednostavno: Ono što proradi je najbolje. I radi jer smo se dogovorili o tome te imamo pozitivno iskustvo.
3PL je danas model koji znači outsoursati dio usluga distribucije proizvoda ili usluga nekome koji se profesionalno bavi time. Ali .. kako automatizirati taj odnos i digitalno njime upravljati?


[14:35 – 15:05] Pauza za kavu


[15:05 – 16:05] Panel rasprava: Navigacija kroz poremećaje u lancu opskrbe

Antonio Zrilić (moderator), Patrick Daly, Elizabeth Warren, Arthur Koch

Posljednjih godina došlo je do niza događaja koji su uzrokovali poremećaje u opskrbi svjetskih gospodarstava ovisna o međunarodnim lancima opskrbe. Neki od tih poremećaja bili su veći, dok su drugi bili manji, neki regionalni, a drugi globalni, ali svi su imali značajne utjecaje širom svijeta. Samo u posljednjih 10 godina, između ostalog, imali smo:
• Potres u Fukushimi i tsunami
• Islandski oblak vulkana i pepela
• Američko-kineski trgovinski ratovi
• Brexit
• Pandemija COVID-a
• Blokada Sueskog kanala
Poremećaji koji proizlaze iz novijih poremećaja još uvijek traju tijekom 2021. godine i iako ne znamo koji će biti izvor sljedećeg poremećaja, možemo biti sigurni da će do njega doći.

Ono što nas zabrinjava jest to što se čini da mnoga poduzeća nisu svjesna koliko su osjetljiva na takvu vrstu poremećaja dok se to ne dogodi.

Evo nekoliko pitanja za vas da biste testirali svoj lanac opskrbe:
• Znate li puni opseg vaših ovisnosti o opskrbi?
• Koja je od ovih ovisnosti najkritičnija za vođenje vašeg poslovanja?
• Koje planove prevencije, ublažavanja ili nepredviđenih situacija sada možete uspostaviti kako biste smanjili svoju ranjivost u budućnosti – ili identificirali skrivenu priliku?


GALERIJA 2019.

ORGANIZATORI

9. Supply Chain Summita

Osnivač tvrtke Logiko, Antonio Zrilić, od 2007. godine radi s poduzetnicima i vlasnicima kompanija, izvršnim menadžerima i profesionalcima kako bi im pomogao u profitabilnom rastu, povećanju produktivnosti i unaprjeđenju cash-flowa kroz savjetovanje, edukaciju i coaching. Proveo je više uspješnih domaćih i međunarodnih projekata vezanih uz povećanje kapaciteta, optimizaciju procesa i smanjenja troškova (Irska, Hrvatska, Slovenija, Srbija, Makedonija, BIH). Ima dugogodišnje iskustvo i certificirani je trener na području razvoja menadžmenta u području Supply Chain Managementa (logistika, proizvodnja i nabava). Autor je brojnih članaka, knjiga i softverskih aplikacija o Supply Chain Managementu. Ako trebate riješiti neki kompleksan problem u Supply Chain Managementu, Logiko Consulting je prava adresa. Usluge koje pruža Logiko kroz poslovno savjetovanje i optimizaciju procesa su konkretne i praktične. Nije dovoljno donijeti strategiju kao što je povećanje profitabilnosti i rasta te unaprjeđenje cash-flowa i efikasnosti poslovanja. Potrebno je dizajnirati i implementirati projekte kojima će ta strategija biti realizirana.


Regionalna izdavačka kuća Miremaks osnovana je 2011. godine s uredima u Zagrebu, Beogradu, Ljubljani, Zagrebu, Sarajevu i Skoplju. Osnovni portfolio kompanije čine tiskana B2B izdanja u sektorima robe široke potrošnje i ugostiteljstva. InStore magazin jedini je regionalni mjesečnik specijaliziran za robu široke potrošnje, a pokriva cjelokupnu industriju od proizvođača, do distributera i trgovaca. InHoreca magazin posvećen je ugostiteljima, a donosi najvažnije informacije o poslovanju HoReCa kanala distribucije u Hrvatskoj i regiji. Naši stručni Vodiči specijalizirana su izdanja koja izlaze uz InStore magazin, a ovisno o aktualnostima u sektoru obrađujemo zasebna područja poslovanja. Istaknuli bismo Vodič kroz hrvatsku maloprodaju, a s ponosnom najavljujemo i posebno izdanje posvećeno najboljim proizvodima na FMCG tržištu u Hrvatskoj pod nazivom MUST HAVE FMCG BRANDS 2019. Ujedno organiziramo konferencije specijalizirane za sektor robe široke potrošnje među kojima bismo istaknuli FMCG Summit, FMCG Marketing Summit i Supply Chain Summit. Naše konferencije mjesto su okupljanja velikog broja trgovaca, proizvođača, distributera, malih OPG-ova, managera i upravitelja uspješnih hrvatskih tvrtki.

PRIJAVAKONTAKT

Na raspolaganju smo za sva Vaša pitanja.

Sponzorski paketi i kotizacije:

Aljoša Parotat

Tel: +385 91 477 72 10

@: aljosa@b2bmedia.org

 

Sponzorski paketi i kotizacije:

Antonia Bošnjak

Tel: +385 99 6122 310

@: antonia@b2bmedia.org

 

Informacije o programu:

Barbara Božić

Tel: +385 99 763 5761

@: barbara@b2bmedia.org

 

Informacije o programu:

Saša Lisec

Tel: +385 95 872 22 64

@: sasa@b2bmedia.org